Szezámos kifli
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 25 dkg nagy zsírtartalmú margarin
- 2 tojássárgája
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 3 dkg élesztő, amit pici tejben felfuttatunk
- szezámmag
- annyi tejföl amennyit felvesz, hogy jó puha tésztát kapjunk
- kevés olaj
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztőt, a sót, a cukrot és tejfölt (annyit, amennyit felvesz). Jó puha tésztát dolgozunk ki. Elosztjuk 6 darab cipóra és hagyjuk fél órát letakarva, hogy megkeljen, aztán minden cipót kerekre kinyújtunk és 8 darabra osztjuk, megkenjük olajjal és 8 darab kiflit csinálunk, amit megmártunk a tojásfehérjében és utána a szezámmagban, tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz, és 20-25 percig sütjük 180-220 fokon.
Megjegyzés
Nagyon finom és mutatós tészta. A receptet "Szikszainé, Nagykároly, Románia" aláírással küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.